Een goed abonnement afsluiten dat bij je past

Iedere maand opnieuw betaal je voor je mobiele telefoon abonnement. Relatief gezien is het in de meeste gevallen nog best wel goedkoop, gezien hoeveel de mobiele telefoon gebruikt wordt door de meeste mensen. Kijk voor de grap maar eens in de stad. Iedereen lijkt te zijn gericht op zijn mobiele telefoon.

besparenBerichten sturen via messenger, op de hoogte blijven van alle statussen op social media van je vrienden. Het hoort het allemaal bij. De mobiele telefoon wordt dus veel gebruikt, maar heb je wel eens gekeken naar de mogelijkheid om geld te besparen op je maandelijkse kosten? Het is goed mogelijk door eens een abonnement vergelijking te maken tussen verschillende providers.

Vaak kun je enkele tientjes per maand besparen door over te stappen en dat terwijl je het huidige telefoonnummer gewoon kunt blijven gebruiken. Je hoeft dus niet al je vrienden te gaan bellen met je nieuwe nummer. Dat is niet nodig. Een paar tientjes per maand besparen klinkt misschien niet als zoveel, maar tel dat maar eens bij elkaar op per jaar. Dat ontstaat er een stuk hoger bedrag waar je vast iets leuks mee kunt doen!

Sim Only

Vroeger kreeg je bij veel providers een zogenaamd ‘gratis’ telefoon. Voor veel Nederlanders klonk dat natuurlijk als heel interessant. Maar eigenlijk betaalde je gewoon zelf voor de telefoon. Je sloot in feite een soort kleine lening af voor de telefoon in combinatie met het abonnement. Recentelijk is dit aan banden gelegd en kun je geen combinatie abonnement meer afsluiten voor je telefoon. Iedereen sluit een zogenaamd sim only abonnement af, waar je dus enkel voor het abonnement betaald. Je zult dan zelf voor een toestel moeten zorgen. Sommige mensen kiezen ervoor hun huidige telefoon nog even te behouden. Soms kan deze al wat sneller worden gemaakt door een reset te doen. Maar niet iedereen heeft natuurlijk een goede oude telefoon of het geld om een hele nieuwe te kopen.

Toch kun je nog steeds een abonnement bij je telefoon krijgen, hiervoor moet echter een lening worden afgesloten. Je zult dus ook moeten bewijzen aan de telefoon winkel dat je voldoende inkomen hebt en niet in de schulden zit om de lening af te sluiten. Ook moet je opletten dat iedere maand de rekening voldaan wordt, anders kun je problemen krijgen met een BKR registratie. Sinds dat deze regeling is ingevoerd worden er minder nieuwe telefoons bij een abonnement afgesloten. Mensen sluiten gewoon niet zo graag een lening af.